Sockerfri Morotskaka

HEJ!
Hoppas ni haft en fin helg!
Ibland vill man ha något gott, men utan att det ska vara vitt socker i.
Ett bra alternativ då är att använda SteviaSweet Lättströ.
SteviaSweet Lättströ är en kalorifattig sockerersättningsprodukt som extraheras
Ibland vill man ha något gott, men utan att det ska vara vitt socker i.
Ett bra alternativ då är att använda SteviaSweet Lättströ.
SteviaSweet Lättströ är en kalorifattig sockerersättningsprodukt som extraheras
från örten Stevia.
SteviaSweet Lättströ är till skillnad från socker skonsamt för tänderna
SteviaSweet Lättströ är till skillnad från socker skonsamt för tänderna
och höjer inte blodsockernivån. På så sätt kan SteviaSweet användas av diabetiker,
veganer, för low carb-kosthållning och av alla personer som vill minska sitt sockerintag.
Här kommer ett recept på en sockerfri morotskaka med lite hälsosammare twist.
Ströbröd till formen
3 medelstora morötter
100 g mjölkfritt margarin
3 dl havremjölk
2 tsk äppelcidervinäger
2,75 dl SteviaSweet Lättströ
4 dl mjöl
2,75 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk muskotnöt, mald
1 msk kanel
0,5 tsk salt
1 dl hackade valnötter
Skalet från ½ citron
Frosting:
400 g kokosgrädde
1 msk SteviaSweet Lättströ
Skalet från ½ citron
Garnering:
1 dl valnötter
1 msk kanel
Citronskal
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ströbröda en springform,
ca 22 cm i diameter. Skala och riv morötterna fint. Pressa ut överflödig vätska ur morötterna.
Här kommer ett recept på en sockerfri morotskaka med lite hälsosammare twist.
Ingredienser:
1 msk mjölkfritt margarinStröbröd till formen
3 medelstora morötter
100 g mjölkfritt margarin
3 dl havremjölk
2 tsk äppelcidervinäger
2,75 dl SteviaSweet Lättströ
4 dl mjöl
2,75 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk muskotnöt, mald
1 msk kanel
0,5 tsk salt
1 dl hackade valnötter
Skalet från ½ citron
Frosting:
400 g kokosgrädde
1 msk SteviaSweet Lättströ
Skalet från ½ citron
Garnering:
1 dl valnötter
1 msk kanel
Citronskal
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ströbröda en springform,
ca 22 cm i diameter. Skala och riv morötterna fint. Pressa ut överflödig vätska ur morötterna.
Smält margarinet. Blanda havremjölk med vinägern och låt det stå en liten stund. Blanda de
torra ingredienserna i en bunke. Häll ned det smälta smöret och mjölkblandningen under
omrörning. Blanda tills det blir en slät smet. Rör försiktigt ned morötterna och valnötterna.
Riv ned skalet av en halv citron. Häll upp smeten i springformen. Grädda kakan i ca 30 – 35 min.
Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Den ska vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan
och låt den svalna. Häll upp kokosgrädde i en skål. Häll bort den eventuella vätskan som kokosgrädden ligger i. Tillsätt SteviaSweet Lättströ och vispa grädden fluffig med en elvisp.
Riv till sist ned skalet från en halv citron, men spara lite till garneringen. Bred ut frostingen över den helt svalnade kakan. Garnera med valnötter, kanel och citronskal.


Kakan förvaras i kyl i upp till en vecka.
Ha en fortsatt fin dag!
KRAM
Maggie
Tack för receptet det måste jag testa :)