Veganska Kladdkakemuffins

 
 
HEJ!
 
Idag är det kladdkakans dag!
Klart att den ska ha en alldeles egen dag, det är nog en av våra mest bakade kakor. Kladdkakan är min go-to kaka när jag blir sugen på choklad eller får oväntat besök.
Antingen gör man en hel eller så gör man små kladdkakemuffins som jag gjort här.
 Servera dem som de är, eller med en klick vispad havregrädde.
Eller varför inte en sked vaniljglass till?
 
10-12 st
 
Ingredienser:
 
100 g mjölkfritt margarin
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde
1 krm salt
Florsocker 
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och vispa ihop det med sockret.
Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör runt tills det blir en jämn smet.
Klicka ut smeten i aluminiumformar.
Grädda i 20-25 min tills kakorna är lagom kladdiga. Ta ut dem ur ugnen och låt
dem svalna innan du pudrar över florsockret.
 
 
Som ni ser så är det fler än jag i den här familjen som älskar kladdkakemuffins;)
 
 
 
Bilderna, som är tagna av min man Andreas, och receptet är från min kokbok:
"Maggies skafferi: Vegansk mat för hela familjen" och den går att beställa här: www.maggiesskafferi.se/shop  
 
Ha en fin dag!
 
KRAM
 
Maggie
 
En kommentar publicerat i Bakning
Taggar: bakning, familjeliv, foto, laktosfritt, veganskbakning, veganskmat, äggfritt
#1 - - Anita:

Men jisses så söt unge! :D

Svar: Ja, hon är toppen:)
Maggiesskafferi