Vegansk chokladmousse

HEJ!
Har ni testat att laga mat eller baka med kikärtsspad?
Det är väldigt synd att hälla bort det, för man kan göra mycket gott av det.
Om man vispar kikärtsvatten hårt så får man ett vitt hårt skum som påminner om vispad
äggvita.

På endast två ingredienser får man en len och ljuvlig chokladmousse.
Superenkelt!
2 port
Ingredienser:
1 dl kikärtsspad
100 g mörk vegansk choklad av finare kvalitet. 60-70%
Vispad växtgrädde
Färska jordgubbar
Hasselnötter, hackade
Häll spadet i en bunke. Vispa spadet tills det går att forma toppar.
(Ungefär som hårt vispad äggvita ska det vara).
Smält chokladen på låg värme i en skål i micron eller i ett vattenbad.
Ta ut chokladen och låt den svalna under omrörning.
Vänd ner kikärtsvispet i chokladen.
Blanda noga, men inte så att luften försvinner ur kikärtsvispet.
Använd gärna en slickepott. Häll upp moussen i två små glas.
Låt moussen stelna i kylskåpet i minst en timme innan servering.
Garnera med lite vispad växtgrädde, jordgubbar och hasselnötter.




Detta måste ni testa!
Ha det gott!
Maggie