Mjuk pepparkaka med granatäpplefrosting

 
HEJ!
 
Nu närmar sig julen med stormsteg.
Jag måste säga att den är så välkommen, nu har jag fått nog av novembermörker och regn!
 
Mjuk pepparkaka är ett måste till julen. Det med varm glög till- hur gott är det egentligen?!
 Om man vill göra pepparkakan lite extra festlig så är det fint att dekorera den med frosting och bär eller frukt. Här har jag valt granatäpple som är en riktigt julig och dekorativ frukt.
 
Här kommer receptet:
 
 1 kaka
 
Ingredienser:
 
75 g mjölkfritt margarin
1,25 dl havremjölk (eller annan växtmjölk)
1 dl äppelmos
1 msk äppelcidervinäger
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 msk pepparkakskrydda 
( kanel, nejlika, kardemumma, ingefära )
1 nypa salt
 
Frosting:
 
1/2 dl vit sirap
ca 2 dl florsocker
1/2 granatäpple
 
 

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakform och strö lite ströbröd eller mjöl i formen.
Smält margarinet och blanda ned mjölk och äppelmos. Tillsätt äppelcidervinägern.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ned margarinblandningen under
omrörning och rör tills det blir en slät smet. Vegansk sockerkakssmet är oftast lite
fastare och inte så rinnig. Häll smeten i sockerkaksformen och jämna till den lite.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 - 35 min. Känn efter med en
provsticka att kakan är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna helt innan du
brer över frostingen. Den gör du genom att blanda sirap och florsocker. 
Till sist strör du granatäpplekärnor på kakan. 
 
 
Ingen jul utan mjuk pepparkaka, eller vad tycker ni?
 
Ha en fin fortsatt vecka!
 
KRAM
 
Maggie
0 kommentarer publicerat i Julbak
Taggar: Bakaveganskt, julbaka, mjukpepparkaka, mjölkfritt, vegansktfika, äggfritt