Mjölkfri julgröt

 
HEJ!
 
Hos oss äts det mängder av risgrynsgröt. Barnen kallar den tomtegröt. Tomtegröt äts året om hemma hos oss;) men så här i juletider äts det förstås mest!
Att koka sin egen gröt är inte svårt. Det blir både billigare och godare.
Här kommer ett recept på en julgröt som blir härligt tjock i konsistensen eftersom jag tillsätter havregrädde. Om man vill ha ännu mera krämighet så kan man tillsätta en klick mjölkfritt margarin också.
 
 6 port
 
Ingredienser:
 
2,5 dl grötris
5 dl vatten
¾ tsk salt
7 - 8 dl havremjölk 1,5% fett
2 dl havregrädde
1 kanelstång
 
Häll upp ris, vatten och salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och rör om. Koka under lock på svag värme i ca 10 min.
Tillsätt mjölk, grädde och kanel. Rör om och fortsätt koka under lock
på svag värme i ca 30 min. Rör runt då och då. Låt gröten stå och vila
en stund före servering.
 
 
 
 
 
 
Servera gröten med kanel, havremjölk och ev lite socker. 
 
Ha en fin fortsatt dag!
 
/Maggie