Vegansk Pavlova med jordgubbar

 
HEJ!
 
Morsdagstårtan i år får bli en Pavlova med jordgubbar. Man kan antingen göra en tårta eller fyra små, välj själv vad du föredrar.
Jag tycker att Pavlova är de ultimata festtårtan!
Så vansinnigt god och vacker att se på.
Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
 
 0,75 dl kikärtsvatten
1,25 dl strösocker
1 msk Maizena
2 tsk pressad citronsaft
1 - 2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk rödbetspulver
 
Lemon curd:
 0,75 dl pressad citronsaft
1 msk citronzest
3 tsk Maizena
2 dl socker
50 g mjölkfritt margarin
1 nypa salt
 
Topping:
2 dl havre- eller sojagrädde, vispbar
1 tsk pressad citronjuice
 
 Garnering:
 16 färska jordgubbar
Mandelspån, rostade
 
 
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll kikärtspadet i en skål och vispa länge med en elvisp så att spadet blir fluffigt och fast. Det ska kunna gå att vända skålen upp och ner utan att innehållet rinner ut, precis som när man vispar äggvita.
Tillsätt sedan socker, lite i taget, och fortsätt att vispa under tiden. Tillsätt sedan citronsaft och Maizena. Vispa ytterligare lite till så att det blir en glansig och toppig smet. Till sist vispar du ned rödbetspulvret. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma en hel eller fyra rundlar. Bottnarna ska vara ungefär 2 cm höga. Grädda marängbottnarna i ugnen i ca 1,5 - 2 timmar. När tiden gått ut, stäng av ugnsvärmen och låt marängbottnarna stå kvar i eftervärmen. Ta ut dem och låt dem svalna helt.
Under tiden gör du lemon curden.Blanda citronsaft, citrinzest, Maizena och socker i en kastrull. Vispa och låt allt få ett uppkok. Sjud lemon curden under omrörning tills önskad konsistens i ca 20 min. Blanda ned margarinet och saltet. Låt lemon curden svalna helt innan du brer den över marängbotten. Spara det som eventuellt blir över i en burk med lock. Vispa samman grädde och citronjuice. Bred ut grädden över lemon curden. Garnera med färska jordgubbar och mandelspån som du rostat försiktigt i en stekpanna på medelhög värme.
 
 
Finduken på bordet dagen till ära. Och den här vackra pionbuketten som jag köpte i fredags.
 
 
 Minipavlova!
 
 
Glad Mors dag alla mammor!
 
Ni är fantastiska!
 
KRAM
 
Maggie
 
 

 

 
 
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: bakning, foto, recept, vegansk dessert, veganskbakning