Veganska frasvåfflor

 
HEJ!
 
Våffeldagen idag och för andra året i rad äter vi veganska våfflor med tillbehör. Våfflor är verkligen en av barnens absoluta favoriträtter, de blir alltid så glada när jag berättar att vi ska göra våfflor. Och de är verkligen inte bortskämda med våfflor, de får det ungefär en gång varannan månad. Kanske därför de älskar det så mycket? För när det är våfflor- då är de verkligen fest!
 
Här är receptet:
 
4 pers
 
Ingredienser:
 
75 g mjölkfritt margarin
3,75 dl havremjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
mjölkfritt margarin till våffeljärnet
 
 
Börja med att smälta margarinet och rör ner mjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i margarin- och mjölkblandningen.
Vispa ihop till en klumpfri smet.
Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i.
Grädda dina våfflor när järnet blivit riktigt hett.
 
 
Servera med sylt, vispad havregrädde, lönnsirap, färska bär, nötter eller chokladsås!
 
Tips på god vispbar växtgrädde är Aito´s som är vår nya favoritväxtgrädde, den smakar riktigt gott.
 
Ha en fin dag!
 
 KRAM 
 
Maggie