Vegansk chokladtårta med jordgubbar

 
 HEJ!
 
Den här chokladtårtan med jordgubbar är en riktig "Showstopper" kan jag lova! Lagom kladdig och chokladig med en frosting som fullkomligen smälter i munnen. Och så friskheten från färska jordgubbar på det!
Kan det bli bättre?
Jag brukar ofta baka den här när vi ska få gäster.
Den går alltid hem och den vanligaste frågan jag får är: "Är den verkligen vegansk?" 
 
Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
 
Kaka:
 
4 dl mjöl
1,25 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl rörsocker
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 tsk äppelcidervinäger
1,5 dl solrosolja eller kokosolja
 
Glasyr:
 
25 g mjölkfritt margarin
200g vegansk mörk choklad 60 - 70 %
2 dl kokosgrädde
1 dl florsocker
 
 Garnering:
 
3 dl jordgubbar
Florsocker
 
 
Smörj och ströbröda en springform ca 25 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller skål. Vispa samman kokosmjölk, olja och vinäger. Blanda ned de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i 40 - 45 min ca.
Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du gör glasyren. Smält margarinet. Lägg i chokladen och låt den smälta ned. Vispa ned kokosmjölken och florsockret. Bred glasyren över kakan. Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker.
 
  
Ni måste pröva denna kaka, det är en riktig chokladdröm!
 
 
 Hoppas ni får en ljuvlig helg och att solen skiner på er!
 
KRAM
 
Maggie
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: bakning, laktosfritt, veganskbakning, äggfritt