Raw Peanutbutter and Choco Cups

När jag blir sugen på choklad och jordnötssmör samtidigt brukar jag göra de här raw kakorna. De består av tre lager. Understa lagret är en dadelsmet, mellanlagret en jordnötssmet och längst upp smält choklad. På toppen har jag något som liknar kanderade mandlar till smaken, men de är helt raw. Flingsaltet får ni inte skippa. Det lyfter kakan till nästa nivå;)
4 st
Ingredienser:
6 dadlar, urkärnade
1 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk lönnsirap
2 tsk raw kakaopulver eller vanligt kakaopulver
1 nypa salt
Lite kokosolja eller jordnötsolja
Mellanlager:
1/2 msk lönnsirap
3-4 msk jordnötssmör
Topping:
50 g mörk vegansk raw choklad eller vanlig vegansk mörk choklad 70-80%
Garnering:
1/2 dl mandel
2 tsk lönnsirap
Flingsalt
Blanda dadlar, havregryn, vaniljsocker, lönnsirap kakao och salt till en jämn smet. Tryck ut smeten i fyra folieformar som du oljat in lite med en neutral olja. Blanda ingredienserna till mellanlagret och tryck ut smeten jämnt över bottenlagret. Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Häll chokladen i formarna. Blanda mandlar och lönnsirap och fördela jämnt över kakorna. Strö över lite flingsalt. Ställ in i frysen en stund så kakorna stelnar. Ta fram dem och tryck ut dem ur formarna innan du serverar dem.

Har men inte raw kakao eller choklad hemma går det lika bra med vanlig kakao eller vegansk mörk choklad. Ta det som funkar för dig;)
Blir ni inte sugna på att testa dessa- kanske redan nu i helgen?
Hoppas ni får en härlig fredag!
KRAM
Maggie
Wow vad det ser gott ut!! Måste prova.