Raw-ish Kärleksmums

Hoppas ni haft en härlig helg! Idag är vädret här ute i Skärgården lite ostadigare, men vi har fortfarande sol, vilket är härligt!
Igår lagade jag dessa raw-ish kärleksmums. Så löjligt goda! Dessa kakor innehåller inget raffinerat socker, de är veganska och glutenfria. Om ni vill göra dem riktigt raw så använd raw kakaopulver och en raw blockchoklad istället.
Vilket som, de här måste ni pröva.
Här kommer receptet:
8-10 st
Ingredienser:
3,5 dl cashewnötter
0,25 dl kokosolja, smält
10 dadlar, urkärnade
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl lönnsirap
2 msk kallt kaffe
1/4 tsk salt
Topping:
100 - 150 g vegansk ljus choklad
1 msk kokosolja
1 dl kokosflingor

Blanda alla ingredienser i en foodprocessor eller med en mixerstav. Tryck ut massan jämt i en avlång sockerkaksform som du lagt bakplåtspapper i botten på. Ställ in formen i frysen och låt kakan stelna. Det tar ca 30-40 min. Ta ut kakan ur frysen. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Blanda ned kokosoljan. Lår toppingen svalna innan du häller den över kakan. Arbeta snabbt med att bre ut chokladen för den stelnar fort. Strö över kokosflingorna. Ställ in kakan i frysen en stund till innan du tar ut den och skär den i fyrkanter.

Härligt att man kan göra favoritkakorna raw också!

Älskar när goda saker också är nyttiga.
Dessa kakor innehåller inget raffinerat socker, de är veganska och glutenfria.
Ha det så fint!
KRAM
Maggie