Vegansk Pasta Alfredo

HEJ!
Ibland när man vill laga något snabbt blir det ofta pasta. Den här rätten är en klassiker, snabb att tillaga på få ingredienser- men oj så god!
Till den här pastarätten har jag använt Go VEgans ost i block, den blir oerhört krämig och smakfull i denna sås. I det här receptet använde jag Tagliatelle, men givetvis funkar det lika bra med andra pastasorter.
Här kommer receptet:
4 port
Ingredienser:
4 port kokt Tagliatelle
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
7 dl havregrädde
3 msk vetemjöl
4 dl riven Go Vegan ost i block
2 tsk citronzest
2 tsk citronsaft
Salt
Vit- och svartpeppar
Persilja, färsk

Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs vitlöken en liten stund under omrörning. Vispa samman havregrädde och mjöl. Häll blandningen i kastrullen och låt allt få puttra på medelvärme en stund, cirka fem minuter. Vispa ned ost, citronzest och citronsaft tills det blir en slät sås.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ostsåsen med Tagliatellen. Lägg upp på fyra tallrikar.
Vrid över nymald svartpeppar och klippt persilja.

Hoppas det ska smaka!
KRAM
Maggie