Crunchy rabarber- och jordgubbspaj

 
HEJ!
 
Hoppas ni riktigt njuter av den här sommaren. Vädret har ju varit lite fram och tillbaks, men jag hoppas att ni ändå har det härligt.
Här kommer receptet på den ultimata sommarpajen! Fantastiskt god och fin att ställa fram på fikabordet eller när man får gäster. 
 
1 stor paj
 
Ingredienser:
 
Fyllning:
 
300 g jordgubbar
300 g rabarber
1 dl socker
1 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk maizena
 
Crunch:

75 g mjölkfritt margarin
1,25 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl rörsocker
1 tsk kardemumma
1 krm salt
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.  Skölj jordgubbarna och dela dem i fjärdedelar. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i lika stora bitar som jordgubbarna. Lägg allt i en skål. Tillsätt socker, citronsaft, vaniljsocker och maizena. Rör om allt så det blandas väl. Ställ åt sidan. Gör crunchet genom att nypa ihop margarinet med de övriga torra ingredienserna. Allt ska få en smulig konsistens. Häll bort överflödig vätska som eventuellt kan ha bildats i jordgubbs- och rabarberblandningen. Lägg sedan allt i botten av en stor pajform. Smula över crunchet. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 – 30 min. Pajen är klar när fruktsaften bubblar upp runt kanterna. Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås
 
 
  
 
 
 
Visst är det en somrig paj?!
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
KRAM
 
Maggie