Minestronesoppa

Hoppas ni har det bra! Vilken vinter vi har här. Det är riktigt kallt och så har vi en massa snö. Såna här dagar kräver sin soppa för att hålla värmen uppe. Här kommer receptet på min minestronesoppa. Jag tycker att jag lyckades få till en smakrik, klar soppa, som minestrone ska vara. Förra gången jag gjorde minestronesoppa blev det en soggig gryta av allt. Haha! Jag kom på att det viktigaste för att få en klar buljong är i vilken ordning man lägger i ingredienserna. Så följ ordningen så får du en garanterat en klar minestrone.
2-4 portioner
INGREDIENSER:
2 dl pennepasta
3 msk olja
1 gul lök, fint hackad
1 krm paprikapulver
1 stor morot, skalad och fint hackad
1/2 zucchini, fint hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 tsk oregano
1 svampbuljongtärning
5 dl vatten
2 dl krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
Några droppar balsamicovinäger
1 dl berlottibönor, färdigkokta och sköljda
1 näve färsk spenat
Svartpeppar, nymalen
Persilja, hackad

Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken tillsammans med paprikapulvret en liten stund. Tillsätt morötterna, zucchinin och vitlöken. Fräs ytterligare en stund. Tillsätt oregano, buljongtärningen och vattnet. Häll sedan i tomatkrosset, salt, socker och balsamicovinägern. Låt allt puttra på medelstark värme i ca 10 min. Rör om då och då. Lägg ned bönor och spenat och låt allt koka ytterligare några minuter. Lägg en portion pasta i en soppskål. Häll över minestronesoppan och strö över svartpeppar och persilja.

Servera soppan med bröd. Här har jag unnat mig det där vitlöksbrödet man köper fryst. In i ugnen med dem och man har varma vitlöksbaguetter på nolltid. Mums!

Ha en riktigt fin dag!
/Maggie