Chiapudding med kardemummakokta hallon

 
HEJ!
 
Här kommer receptet på ett ljuvligt alternativ till frukost eller mellanmål:
Chiapudding med kardemummakokta hallon.
Jag brukar förbereda min chiapudding kvällen innan jag ska äta den, så smidigt på morgonen när man sedan bara kan ta fram den ur kylen och äta den.
Chiafrön innehåller flera bra näringsämnen, bla omega3, protein och fibrer.
 
Så här gör du:
 
2 port
 
Ingredienser:
 
3 dl havremjölk
1 dl havregrädde
6 msk chiafrön
2 dl frysta hallon
1 msk agavesirap eller annat sötningsmedel
10 kardemummakärnor, stötta
några frysta hallon till garnering
pistagenötter till garnering
 
 
Blanda mjölk, grädde och chiafrön i en skål.
Häll upp i två glas eller burkar.
Ställ in i kylen i minst två timmar tills det stelnat.
Koka samman hallon, agavesirap och kardemummakärnor tills vätskan kokat bort.
Låt svalna helt. Häll upp hallonen över chiapuddingen. Garnera med hallon och pistagenötter.
Om du vill göra som på bilden så gör du först chiapuddingen i en skål. När chiapuddingen är klar varvar du den med hallonen i två burkar eller glas.
 
  
Du kan givetvis byta ut hallonen mot andra bär om du vill.