Vietnamesiska Summer Rolls med Srirachamajo

Här kommer receptet på mina Vietnamesiska Summer Rolls som jag lovade lägga ut för några dagar sedan. De här blev till i farten när jag skulle pickla grönsaker som jag skulle ha i en Bahn Mi macka.
Ni vet den där underbart goda vietnamesiska mackan med picklade grönsaker, tofu och stark chilisås?
I alla fall så kom jag på att jag kunde använda grönsakerna i sommarrullar.
Sagt och gjort, och så blev de här till!
Innan du börjar måste du pickla grönsakerna.
Receptet på Vietnamesiska picklade grönsaker hittar du under rubriken "Tillbehör".

10 rullar
Ingredienser:
Sommarrullar:
10 runda rispapper
2 - 3 dl vietnamesiska picklade grönsaker
1/3 purjolök, strimlad i 10 cm strimlor
1/2 buske färsk koriander, hackad
1 dl färska böngroddar från burk, avrunna
100 g rökt tofu, skivad och skuren i stavar, ca 10 cm
2 dl vermicellinudlar, kokta ( motsvarar ca 50 g okokta nudlar.)
Svarta och vita sesamfrön till garnering
Srirachamajo:
6 msk vegansk majonnäs
2 tsk Srirachasås
1/4 lime, saften
1 knivsudd salt

Upprepa med alla rispapper. När rullarna är klara strö över sesamfrön och mer koriander.
Gör dressingen genom att blanda alla ingredienserna i en skål.
Doppa rullarna i såsen och njut!


Av grönsakerna och nudlarna som ev blir över kan man göra en sallad eller pokébowl.
Ha det så gott!
KRAM
Maggie