Vietnamesiska picklade grönsaker

 
HEJ!
 
När jag lunchar ute blir det oftast vietnamesisk mat. Ofta beställer jag Bahn Mi- en macka med grönsaker, tofu och stark chilisås. Jag ville testa att göra Bahn Mi hemma, men för att göra det så behövde jag först pickla grönsaker! Att pickla grönsaker går snabbt! Det går på en dryg timme till skillnad från fermenterade grönsaker som kimchi t ex som behöver ett par dagar på sig för att bli klara.
 
Här kommer receptet på mina vietnamesiska picklade grönsaker:
 
1 burk
 
Ingredienser:
 
1 medelstor rättika
2 medelstora morötter
1/2 gurka
8 rädisor
1,5 dl vitvinsvinäger
5 dl ljummet vatten
2 msk agavesirap
1/2 tsk salt
 
 
 Skala rättikan och morötterna. Strimla dem fint antingen med kniv eller med en grönsakssvarv. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Strimla gurkan. Skiva rödbetorna fint. Blanda alla grönsaker och lägg dem i en väl rengjord glasburk, ca 1 l. 
Vispa samman vinäger, vatten, agavesirap och salt.
Häll blandningen över grönsakerna så att de täcks.
Slut burken och ställ in den i kylskåpet i en timme.
 
 
Grönsakerna håller sig upp till en vecka i kylskåpet.
 
De här picklade grönsakerna passar bra i Bahn Mi, Summerrolls eller som ett tillbehör i pokebowlen.
 
Ha en fin dag!
 
Maggie