Veganska Toast Skagen

 
 HEJ!
 
De här toasten är ju en riktig klassiker. Man känner sig alltid lite lyxig när man äter dessa. Nu till påsk tänkte jag servera dem som en lätt påsklunch tillsammans med ett glas bubbel.
 
6 toasts
 
Ingredienser:
 
3 skivor vit formfranska
2 msk mjölkfritt margarin
1 dl havrefraiche, t ex Oatly´s ifraiche
0,5 dl vegansk majonnäs
2-3 msk röd tångcaviar
1/4 rödlök, fint hackad
1/4 kruka gräslök, fint hackad
1/2 kruka dill, fint hackad
1/2 citron, skalet
Salt
Vitpeppar
 
Stek brödskivorna i margarinet tills de får fin färg. Låt dem svalna. Under tiden blandar du ihop röran. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Dela bröden på diagonalen så det blir sex stycken toast. Lägg upp röran på toasten. Garnera med hackad rödlök, gräslök och en tesked tångcaviar. Avsluta med en dillkvist på toppen.
 
 
Tångcaviar har en mycket mildare smak än rom, jag tycker att tångcaviar är godare. Om ni vill ha lite extra havssmak så garnera med svarta torkade alger. Det blir både fint och gott.
Men har ni inga så skippa det;)
 
 
Ha en riktigt fin dag!
 
KRAM
 
Maggie