Vegansk ostpaj med skagentopping

 
HEJ!
 
Här kommer en paj som passar väldigt bra på påskbuffén! Eftersom den är vegansk så passar den även bl a laktosintoleranta, fisk- och skaldjursallergiker och äggallergiker. När många samlas på påsken är det ofta så att man har olika matpreferernser och då fungerar den här typen av mat väldigt bra.
En paj för de flesta, helt enkelt.
 
1 paj
 
Ingredienser:
 
Pajskal:
 
125 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl ( alt 2 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl )
4 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
 
Stanning:
 
250 g silkestofu, naturell
1,5 dl havregrädde
1 msk vetemjöl
2 dl vegansk ost, riven
1/2 tsk salt
Vitpeppar
 
Topping:
 
8 msk havrefraiche
8 tsk röd tångcaviar
8 tsk svart tångcaviar
1/4 röd lök, hackad
4 msk gräslök, hackad
Dillkvistar
 
 
 Gör degen till pajskalet genom att nypa ihop margarinet och mjölet till en deg. Tillsätt vattnet under tiden. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga den med en gaffel. Låt degen vila i kylen en stund. Mixa samman tofu, havregrädde och vetemjöl. Tillsätt ost och smaka av med salt och peppar. Ta ut pajskalet ur kylen och häll i stanningen i skalet. Grädda pajen i ca 40 min i 200 grader. Ta ut pajen när den fått fin färg. Låt den svalna nästan helt innan du klickar på havrefraiche och caviar. Strö över lök och garnera med dill. 
 
 
 Så många härliga smaker i denna pajbiten.
 
 
Andra tillbehär som passar bra på påskbuffén är vegansk auberginesill och kokt färsk potatis med dill.
 
 
 
 
 
Det vackra stengodset kommer från Cult design. Här ser ni de svarta mattallrikarna, de vita assietterna och det ovala vita fatet som ingår i serien "Orient".
 
 
Ha en fin dag!
 
KRAM
 
Maggie
 
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Jag är ju egentligen inte särskilt förtjust i varken skagen eller ostpaj, men denna såg ju så otroligt god ut att jag trots allt vill prova!

Svar: Tack, ja, den här pajen är väldigt god. Tångcaviar är mildare i smaken än fiskrom, jag tycker tångcaviar är godast. I pajen är det även silkestofu, så ostsmaken är mild den med. Hoppas du tycker om den!:)
Maggiesskafferi