Pasta Pesto

Här kommer receptet på en fantastiskt god och lättlagad pastarätt: Pasta Pesto.
I min pesto har jag cashewnötter istället fär pinjenötter, cashewnötterna ger en lite ostig smak som jag tycker blir så bra med pastan.
Rätten består av 5 ingredienser men blir ändå ljuvligt god.
Servera peston tillsammans med din favoritpasta. Här har jag använt fullkorns fussili.

2 port
Ingredienser:
2 portioner kokt pasta, den ska vara al dente
1 kruka basilika
0,75 dl olivolja
1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor, skalade
Salt och peppar
Ta bort de tjockaste stjälkarna på basilikan. Lägg bladen och de tunna stjälkarna i en bunke. Häll i oljan. Hacka cashewnötterna och lägg dem i bunken. Pressa ned vitlöksklyftorna och tillsätt saltet. Mixa samman allt med en stavmixer tills det blir en slät röra. Blanda pastan med peston, ta så mycket du tycker blir gott och lägg upp på ett fat och garnera med färska örter. Vrid till sist över lite svartpeppar.
Klart!


Hemlagad pesto!


Så enkelt var det!
Det fina fatet har jag fått av min vän Kinga Kremer som driver instagramkontot @keramihacker. Hon tillverkar dessa ljuvliga fat och annan keramik i sin studio i Stockholm.
Ha en fin fortsatt vecka!
Vi hörs snart igen,
KRAM
Maggie