Vegansk citron- och vallmokaka

 
Hej!
 
Att baka sockerkaka är en konst!
Sedan jag blev vegan så har jag experimenterat i köket för att hitta ett recept där sockerkakan blir lika hög och saftig som om det vore ägg i den. Och med den här kakan så tycker jag att jag har lyckats riktigt bra! En härligt saftig citron- och vallmokaka som dessutom blir så vacker av vallmofrön och blommor. Den här kommer passa fint till påskhelgen!
Så här gör du:
 
Ingredienser:
 
3,5 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk vallmofrön
4 msk solrosolja
2,75 dl sojamjölk
Skalet från 1/2 citron, rivet
3 - 4 msk citronsaft
1 nypa salt
Mjölkfritt margarin till formen
Ströbröd
 
Glasyr:
 
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
Vallmofrön
Citronskal, rivet
Ätbara blommor, torkade

Rör ihop mjöl, mandelmjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön i en bunke. Blanda olja, sojamjölk, citronzest och citronsaft i en annan bunke. Häll ned degvätskan i mjölblandningen under omrörning. Rör ihop smeten snabbt, så att den inte klumpar sig. Häll den i en smord och bröad kakform och grädda i 175 grader
30 - 35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du gör glasyren genom att blanda florsocker och citronsaft. Sedan häller du glasyren över kakan. Strö till sist över vallmofrön, citronskal och blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppa över de torkade blommorna om du vill, det blir bra ändå. De är väldigt vackra att dekorera med, men i ärlighetens namn så slutar det med att man petar bort dem. :) Det blir väldigt cruchy, men inte på ett bra sätt om ni förstår vad jag menar. Haha!
Ha en fortsatt fin vecka vänner!
 
KRAM
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: afternoontea, bakning, laktosfritt, recept, veganskbakning, äggfritt