Vegansk Pannkakstårta

 
HEJ!
 
Pannkakstårta!
Bara namnet får det att vattnas i munnen. Barnsligt gott är det och i vår familj älskar vi kombinationen av hasselnötscréme, bananer och jordgubbar i pannkakstårtan. Tårtan passar bra som alternativ till vanlig tårta på kalas. Den är lite matigare, vilket inte alltid är någon nackdel.
Så här gör du:
 
8 port
 
Ingredienser:
 
Pannkakor:
 
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
0,5 dl solrosolja eller mjölkfritt margarin, smält
6 dl soja-, havre- eller mandelmjölk
1 nypa salt
Mjölkfritt margarin att steka i
 
 
Fyllning:
 
4 - 5 dl vispbar sojagrädde 
2 msk saft från en citron
2 dl hasselnötscréme
5 bananer, skivade
10 stora jordgubbar
 
 
Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Låt smeten stå och vila en liten stund innan du steker pannkakorna. Lägg upp pannkakorna på ett fat och låt dem svalna innan du gör själva tårtan. Vispa sojagrädden och tillsätt citronsaften. Vispa tills du får en fast konsistens. Varva pannkakorna med hasselnötscréme, bananer och vispad grädde. Toppa med grädde och jordgubbar.
 
 
 
 
En riktigt somrig tårta, eller hur?!
 
Ha det gott denna härliga lördag fina ni!
 
KRAM