Zucchinipasta med pesto

 
Hej!
 
Igår köpte jag hem en zoodlemaker, så att det blev zoodles till lunch idag var en självklarhet.
Nu kommer ni nog få se en hel del grönsaker i spaghettiform på bloggen framöver:) Haha!
Först ut är en zucchinipasta med pesto och svarta oliver.
Här kommer receptet:
 
2 portioner
 
Ingredienser:
 
Grön pesto:
 
1 kruka basilika
0,75 dl olivolja
1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor, skalade
Salt
 
Börja med att göra peston.
Ta bort de tjockaste stjälkarna på basilikan. Lägg bladen och de tunna stjälkarna i en bunke. Häll i oljan. Hacka cashewnötterma och lägg dem i bunken. Pressa ned vitlöksklyftorna och tillsätt saltet. Mixa samman allt med en stavmixer tills det blir en slät röra. 
 
Zucchinipasta:
 
1 stor zucchini
1 –2 msk olja
Salt
5 msk grön pesto
Svartpeppar
Salt
Valnötter
Svarta oliver
Ärtskott
2 msk cashewparmesan
 
Svarva zucchinin i zoodlemakern till långa band.
Koka upp lättsaltat vatten med olja. Lägg i zucchinin en liten stund.
Häll av vattnet. Blanda zucchinin med peston.
Lägg upp pastan på en tallrik och ringla över lite mer pesto. Vrid över lite färskmalen svartpeppar. Salta.
Garnera med valnötter, svarta oliver, ärtskott och cashewparmesan.
Den gör du genom att stöta cashewnötter i en mortel tills de blir malda.
Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst ser det både gott och nyttigt ut?!
 
Ha en fin helg!
 
KRAM
#1 - - Nina Bergquist:

Men mums, ser super gott ut!! å så fina bilder!!

Svar: Tack snälla! Vad kul att du tycker det!:)
Maggiesskafferi

#2 - - Elin:

Det såg ju supergott ut!

Svar: Vad kul att du tycker det! Tack:)
Maggiesskafferi

#3 - - Josefine:

Åh, det där är en favoriträtt hemma, men jag brukar göra tomatpesto med soltorkade tomater och solrosfrön istället då jag inte tål nötter :) Det enda kruxet är att jag känner mig mätt på den, men får i mig för lite energi vilket leder till illamående, så kan typ bara äta den som en sidorätt :P

Svar: Låter gott med solrosfrön i peston också! Jag förstår vad du menar, det är en rätt med lågt kaloriinnehåll. Man kan äta ett gott bröd med olivolja till eller öka på med oliver och några soltorkade tomater. :)
Maggiesskafferi