Pankopanerade Tzayspett med nudelsallad

 
Hej!
 
Saftiga, frasiga och alldeles underbara soyafiléspett får ni receptet på här!
Till spetten serveras en nudelsallad men om man vill ha kokt Jasminris till så funkar det också alldeles utmärkt.
Tre spett per person är kanske i minsta laget, så gör en och en halv sats om du är hungrig.
Det spettet som blir över får man dra lott om:)
 
 
2 port
 
Ingredienser:
 
12 st Tzay sojabitar, naturella
6 st träspet
1 msk olja
1 msk japansk soja
1 bit ingefära, skalad
1 vitlök, skalad
Salt
 
 
Frityrsmet:
 
4 msk mjöl
3 msk öl
1/2 tsk salt
Pankoflingor
 
 
Fritering:
 
Olja till fritering
Pankoflingor
 
 
Nudelsallad:
 
 
Risnudlar till två personer
Vatten till kokning
1 msk olja
1 liten bit rödkål
1 liten bit vitkål
2 dl alfalfagroddar
1 dl färsk koriander, hackad
Svarta och Vita sesamfrön
 
 
Dressing:
 
1/2 lime
1 liten bit ingefära, skalad
1 msk japansk soja
1/2 msk olja
1/4 röd chili, urkärnad och skivad
1 nypa salt
1 msk vatten
3 tsk muscovadosocker
1 msk färsk koriander, hackad
 
         
Häll olja och soja i en liten plastpåse. Riv ned ingefäran och vitlöken. Tillsätt salt.
Lägg ned spetten i påsen och se till att de täcks av marinaden. Låt allt ligga och marinera i minst 30 min.
Under tiden gör du frityrsmeten genom att blanda alla ingredienser till en slät smet. 
När du gjort frityrsmeten gör du salladen.
Lägg nudlarna i blöt i ca 15 min. Koka upp vatten i en kastrull. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, ca 5 min brukar räcka. Häll nudlarna i ett durkslag när de är färdiga. Lägg dem i kastrullen och rör ned oljan så de inte klibbar ihop.
Skär upp kålen i strimlor och fördela strimlorna på två tallrikar. Lägg på alfalfagroddarna och nudlarna.
Strö över koriander och sesamfrön. Ställ tallrikarna åt sidan.
Ta ut spetten ur påsen när de marinerat klart och pensla frityrsmet på dem. Rulla dem sedan i pankon.
Hetta upp olja i en kastrull lagom stor för spetten. Lägg ned spetten och fritera dem runt om tills de fått lite färg.
Var noga med att inte bränna dem.
Ta upp spetten ur kastrullen och låt dem rinna av, om du vill minska på fettet kan du lägga dem på en bit hushållspapper en stund. Lägg sedan spetten tallrikarna med nudelsalladen.
Häll dressingen över nudelsalladen precis före servering.
 
 
 
 
 
 Något till middagen ikväll kanske!?
 
Ha det gott!
 
KRAM