Vegansk Rocky Road fudge

( Betalt samarbete med Carlshamns. )
Hej!
Hoppas ni haft en fin helg!
Jag har jobbat på Vaxholms julmarknad i helgen med att sälja min kokbok. Det var så roligt att träffa så mycket människor, vänner och bekanta och nya bekantskaper. Det är så roligt att boken går så bra. Framförallt blir jag glad när personer som är helt nya med vegansk mat köper den, jag hoppas verkligen att de ska bli inspirerade och förstå att vegansk mat är fantastiskt god, varierad och att det inte är krångligt.
Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag en julbakssamarbete med Carlshamns mejerier. Ni som följt bloggen vet att deras mjölkfria margarin är det enda jag använder i min bakning och matlagning. Därför känns det extra kul att ha ett samarbete med dem!
Julbak är temat och först ut är dessa veganska Rocky Road fudge!
De smälter på tungan och för mig är detta det ultimata julgodiset!

ca 30 st
Ingredienser:
Vegansk kondenserad mjölk:
4 dl havregrädde, 13%
2,5 dl socker
En nypa salt
Rocky Road:
200 gram vegansk mjölkchoklad
200 gram vegansk mörk choklad
25 g Carlshamns mjölkfritt margarin
1,5 dl kondenserad mjölk
2-3 dl jordnötter
2 dl veganska minimarshmallows eller
200 gram vegansk mörk choklad
25 g Carlshamns mjölkfritt margarin
1,5 dl kondenserad mjölk
2-3 dl jordnötter
2 dl veganska minimarshmallows eller
stora marshmallows klippta i mindre bitar.
Garnering:
1 dl jordnötter
1 dl veganska minimarshmallows eller
stora marshmallows klippta i mindre bitar.
Gör så här:
Börja med att göra den kondenserade mjölken.Häll havregrädde och socker i en tjockbottnad kastrull.
Koka allt i 2,5 - 3 timmar och rör runt lite då och då.
Det är klart när du har en härligt tjock kolasås kvar. Låt allt svalna i kylen.
När den kondenserade mjölken svalnat ta ut den
ur kylen. Nu gör du själva fudgen.
Bryt chokladen i bitar och smält den på mycket låg effekt
i mikron eller över ett vattenbad. Smält margarinet.
Blanda chokladen, margarinet och den
kondenserade mjölken i en bunke.
Blanda väl. Häll ned jordnötter och marshmallows
och blanda runt. Häll upp fudgen i en
Bryt chokladen i bitar och smält den på mycket låg effekt
i mikron eller över ett vattenbad. Smält margarinet.
Blanda chokladen, margarinet och den
kondenserade mjölken i en bunke.
Blanda väl. Häll ned jordnötter och marshmallows
och blanda runt. Häll upp fudgen i en
bakplåtspappersklädd form med löstagbar botten,
ca 20 x 30 cm. Bred ut smeten jämt. Smeten ska vara cirka 2-3 centimeter tjock.
Dekorera med jordnötter och marshmallows.
Låt stelna i frysen en timme innan du skär upp
fudgen i fyrkanter. Fudgen förvaras i kylen i upp till en vecka.
Låt stelna i frysen en timme innan du skär upp
fudgen i fyrkanter. Fudgen förvaras i kylen i upp till en vecka.


Om ni hittar vegansk kondenserad mjölk i affären så går det naturligtvis lika bra att använda den. Har själv upplevt att det kan vara lite knepigt att få tag på..
Ha en fin dag!
KRAM
Maggie
Wow, vad gott! Jag älskar rocky road så jag ska definitivt testa det här receptet :D