Almond Scones

Måndag igen:) Vad passar bättre än att förlänga helgens trevligheter med lite Afternoon-Tea?
Scones är en återkommande favorit, och te, det är livet det;) Jag har alltid bakat scones enligt samma recept, men idag experimenterade jag lite och förståss, veganiserade jag receptet. Jag bytte ut mjölet mot mandelmjöl och filmjölken mot sojghurt. Resultatet blev lite frasiga och lättare scones som nästan smälter på tungan. Till sconesen serverar jag det klassiska tillbehöret apelsinmarmelad.
12 scones
Ingredienser:
3,5 - 4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g kallt mjölkfritt margarin, skuret i tärningar
1,5 dl sojghurt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg i margarintärningarna. Tillsätt sojghurten och blanda ihop allt till en deg. Tillsätt ev mer mandelmjöl om degen käns för lös. Rulla 12 bullar av degen och lägg dem på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-14 min. Ta ut sconesen när de är klara och låt dem svalna lite innan du serverar dem.





Ser så gott ut. Vet du om det är mycket kolhydrater eller socker i ingredienserna. OK Jag snor ditt recept
Tack