Almond Scones

 
Hej!
 
Måndag igen:) Vad passar bättre än att förlänga helgens trevligheter med lite Afternoon-Tea?
Scones är en återkommande favorit, och te, det är livet det;) Jag har alltid bakat scones enligt samma recept, men idag experimenterade jag lite och förståss, veganiserade jag receptet. Jag bytte ut mjölet mot mandelmjöl och filmjölken mot sojghurt. Resultatet blev lite frasiga och lättare scones som nästan smälter på tungan. Till sconesen serverar jag det klassiska tillbehöret apelsinmarmelad. 
 
12 scones
 
Ingredienser:
 
3,5 - 4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
 50 g kallt mjölkfritt margarin, skuret i tärningar
1,5 dl sojghurt
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg i margarintärningarna. Tillsätt sojghurten och blanda ihop allt till en deg. Tillsätt ev mer mandelmjöl om degen käns för lös. Rulla 12 bullar av degen och lägg dem på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-14 min. Ta ut sconesen när de är klara och låt dem svalna lite innan du serverar dem.
 
  
 
 
 
 
2 kommentarer publicerat i Bakning, Bröd;
Taggar: afternoontea, foto, glutenfritt, inspiration, laktosfritt, veganskt
#1 - - lars:

Ser så gott ut. Vet du om det är mycket kolhydrater eller socker i ingredienserna. OK Jag snor ditt recept
Tack

Svar: Tack, vad roligt att du gillar det! Vet faktiskt inte om det är mycket kolhydrater i men det finns inget tillsatt socker i sconesen. Lycka till:)
Maggiesskafferi

#2 - - Veganska matälskaren:

Verkligen jättegoda veganska scones! Hade aldrig testat att baka dessa tidigare. Och det är inte sista gången jag gör det heller :)

Svar: Vad kul att höra att du gillade dem. Håller med, de smälter i munnen så goda är de! Ha en fin kväll!:)
Maggiesskafferi