Tomatsoppa med Bianchi di Spagna bönor

Ingredienser:
1/2 dl olivolja
1 förpackning eller burk krossade tomater
1dl vatten
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1/2 gul lök, hackad
1/2 tsk paprikapulver
1/2 förpackning stora vita bönor, ätklara (Typ Bianchi di Spagnabönor.)
1 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl havregrädde
3 tsk socker
Salt
Vit- och svartpeppar
Örtcreamcheese:
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
4 msk vegansk cream cheese ( Jag använde Oatly´s påmackan)
Topping:
Brödkrutonger
Olivolja
Stek löken och vitlöken i olivoljan. Krydda med paprikapulver. Häll vattnet och lägg i buljongtärningen. Häll i de krossade tomaterna och sockret. Salta och peppra. Låt allt koka på medelstark värme i ca 10 min. Skölj linserna i kallt vatten. Lägg i dem i soppan. Låt allt koka ytterligare 10 min. Lägg i berlottibönorna och häll i havregrädden. Låt allt koka i ca 5 min. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.
Blanda cream cheesen med hackad basilika, persilja och pressad vitlök. Lägg en klick på soppan och toppa med brödkrutonger som stekts i olivolja.
Smaklig måltid!
KRAM
Ser så god, och tomater är jättegott.