Asiatiska vårrullar med mango och chili

 
 
God morgon!
 
Igår kväll åt vi dessa vårrullar med dipsås till. Det här är en rätt som återkommer ofta hos oss nu för tiden. Gärna varje helg, eftersom det är så gott! Dessutom känner man sig väldigt nyttig när man ätit dessa. Om du inte vill ha frukt och bär till, så servera olika grönsaker till som edamamebönor, morötter och blomkål.
 
 
20 rullar
 
Ingredienser:
 
10 rispapper
Vermicellinudlar till 2 personer
1 kruka gröna salladsblad, strimlade
1/2 röd paprika, strimlad
1 morot, skalad och strimlad
1 mango, tärnad
1 liten bit rödkål, strimlad
Färsk koriander, hackad
1/2 röd chilifrukt, utan frön, hackad
Vita sesamfrön att strö över
 
Sås:
 
2 msk sesamolja
2 msk ljus soja
1 msk röd chili, färsk eller fryst
2 msk vatten
2 msk Hoisinsås
1 msk muscovadosocker
 
 
 
Blötlägg rispappret ett och ett i 2 min. Ta upp det och lägg det på en handduk så vattnet får droppa av. Lägg rispappret på en tallrik. Nu lägger du lite av varje ingrediens i en hög på mitten, den ska vara lite avlång. Rulla ihop rispappret med ingredienserna, tight, men inte för hårt då spricker rispappret.  Vik in kanterna under rullningen. Nu har du ett paket som du delar på mitten. Under tiden du gör rullen så blötlägger du nästa rispapper. Ställ vårrullarna i en skål eller på ett fat med hög kant.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå och dra en liten stund innan servering.
 
 
Servera vårrullarna med frukt, bär och jordnötter.
 
Hoppas ni får en fin lördag! Själv är vi bortbjudna på lunch idag hos barnens Farmor och sedan blir det ett besök i Täby Centrum. 
 
Kram Kram