Halloncheesecake

Hej vänner!
Ingredienser:
Botten:
10 digestivekex, jag tog osötade, men det går lika bra med vanliga
1 tsk kanel
4 msk kokosolja
En nypa salt
Fyllning:
10 dadlar, urkärnade
2,5 dl kokosgrädde
2 dl frysta hallon
2 msk apelsinjuice
150 g vegansk färskost ( Jag använde Oatly´s )
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rödbetspulver, kan uteslutas, det är bara för att få cheesecaken mer rosa

Krossa digestivekexen med händerna och lägg dem i en mixer. Mixa tills det blir små smulor. Häll smulorna i en bunke. Smält kokosoljan på låg effekt i micron så den blir lite mjukare. Blanda kexsmulorna, kanelen, saltet och kokosoljan tills det blir en jämn deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform. Ställ den i frysen en stund. Mixa samman ingredienserna till fyllningen i en mixer. Ta ut springformen ur frysen och häll fyllningen över kexbotten. In med allt i frysen i minst 6 h. När du ska servera den, ta ut den ca en till två timmar innan så den får tina något. Garnera cheesecaken med passionsfrukt, physsalis och hallon t ex.


Ha det gott!
KRAM
Vilken spännande kaka! Den blir det att testa :)