Jordärtskockssoppa med tryffelolja och parmesanost

 
(Inlägget innehåller anonslänkar.)
 
HEJ!
 
Jordärtskockssoppa med tryffelolja och parmesanost- en soppa som man gärna tar om av kan jag lova. Många tycker att det verkar lite komplicerat med jordärtsskockor, men den här soppan går snabbt att laga. Och att skala jordärtskockor är inte svårare än att skala potatis. Använd potatisskalaren så går det lätt.
 
Här kommer receptet på soppan, det räcker till 2 rejäla portioner
 
Ingredienser:

500 g jordärtskockor
1 gul lök, fint hackad
1 msk mjölkfritt margarin 
1 dl torrt vitt vin 
5 dl vatten
4 msk grönsaksfond
2,5 dl havregrädde, 23%
salt och vitpeppar 

tryffelolja 
vegansk parmesanost 
timjan, färsk

Skala jordärtskockorna, skölj dem och dela dem i mindre bitar. Fräs löken i margarinet i
en medelstor kastrull. Lägg i jordärtskockorna. Häll i vatten, vin, grönsaksfond och låt allt
koka på medelhög värme i ca 15-18 min. Känn efter att jordärtskockorna är mjuka innan du
tar av från värmen. Mixa allt slätt, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. 

Häll upp soppan i skålar, droppa över tryffeloljan, skiva parmesanosten tunt över soppan och
garnera med timjan.
 
 
 
 
Nu är nyårsafton över och likaså jullovet. Tre veckor har vi varit hemma och idag startade skolan för barnen. Ärligt talat så ska det bli skönt med vardag och rutiner igen. 
 
Ha en fin dag nu- här snöar det som aldrig förr. Har ni snö?
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Soppor
Taggar: jordärtsskockssoppa, vegansk mat