Vegansk kärleksmumskaka

 
HEJ!
 
Hoppas ni har det bra! 
 
Kärleksmums brukar man ju oftast baka i långpanna, men här kommer en variant bakad i sockerkaksform. Smakar lika gott, men ibland är det ju bara kul att variera sig:)
 
Frostingen är väl egentligen den som gör hela kakan så här har jag tagit i lite när det gäller den, haha! 
 
Här kommer receptet:
 
1 kaka
 
Ingredienser:
 
75 g mjölkfritt margarin
1,25 dl havremjölk (eller annan växtmjölk)
1 dl äppelmos
1 msk äppelcidervinäger
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
 
Frosting:
 
25 g mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
1 msk kallt kaffe
2 msk kakao
1 nypa salt
kokosflingor till garnering
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakform och strö lite ströbröd eller mjöl i formen. Smält margarinet och blanda ned mjölk och äpplemos. Tillsätt äppelcidervinägern. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ned margarinblandningen under omrörning och rör tills det blir en slät smet. Vegansk sockerkakssmet är oftast lite fastare och inte så rinnig. Häll smeten i sockerkaksformen och jämna till den lite. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Känn efter med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den. Låt kakan svalna helt innan du brer över frostingen. Den gör du genom att smälta margarinet och vispa ned de övriga ingredienserna. Om frostingen skär sig, vispa ned en tsk växtmjölk så binder den ihop sig igen. Strö över kokosflingor. 
 
 
 
Det här såg gott ut! Vendela och León ville såklart smaka kakan!
 
 
Kakan fick klart godkänt!
 
 
Älskar de där knubbiga små fingrarna.
 
 
En liten sommarbukett fick plats på bordet också.
 
 
Ja, en riktig klassiker är den, den här kakan. Hoppas ni får en fin fortsatt vecka!
 
KRAM
 
Maggie
Visa fler inlägg