Veganska Nötellabullar

HEJ!
Hoppas ni haft en fin helg!
Här har det varit full rulle, minst sagt, med nationaldagsfirande och födelsedagskalas på en och samma helg. Det är en intensiv period just nu. Det händer massa roliga saker för barnen på förskolan och skolan men det gör ju att det är extra mycket att hålla reda på just nu. Som vem som ska ha vad med sig till utflykten. Solhattar, kepsar, extrakläder och vattenflaskor..
I går kväll kom jag på att jag lovat Albin att jag skulle baka bullar till deras klassfest som de ska ha idag. Det blev de här saftiga och barnsligt goda nötellabullarna. Ja, de kallas så:) Istället för Nutella så har jag hasselnötscreme i dem- lite nyttigare och miljövänligare.
25- 35 st
Ingredienser:
50 g jäst
150 g mjölkfritt margarin
4 dl soja- eller havremjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
Ca 11-12 dl vetemjöl
150 g mjölkfritt margarin
4 dl soja- eller havremjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
Ca 11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
2 dl vegansk hasselnötscreme
1 tsk vaniljpulver
Garnering:
1 tsk vaniljpulver
Garnering:
4 msk havremjölk
pärlsocker
pärlsocker

Smula ned jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och blanda så den löses upp. Tillsätt sedan resten av spadet, salt och socker. Häll i mjölet, först ca10 dl. Arbeta degen för hand eller med degkrokar. Tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget. Degen ska bli blank och släppa kanterna på degbunken. Täck med bakduk och jäs i ca 30-40 min. När degen jäst klart, ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta degen tills den blir smidig. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred margarinet över hela rektangeln. Bred sedan ut hasselnötscremen och pudra över vaniljpulvret. Vik degen från långsidan. Skär 1,5 - 2 cm tjocka remsor. Tvinna remsorna och snurra dem till en snurra. Lägg snurrorna på ett bakplåtspapper på två plåtar. Jäs bullarna under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min. Pensla dem med havremjölk och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 250 grader i 8-10 min. Ta ut bullarna ur ugnen och låt dem svalna.



Albin fick såklart provsmaka bullarna först!

Älskar att ta in buketter med syrener. Det doftar ju helt ljuvligt inomhus.
Ha en riktigt fin start på den här veckan nu!
Maggie