Veganska choklad- och mocca cup cakes

HEJ!
Som ni säkert har förstått vid det här laget så älskar jag att baka. För mig är bakning kreativt, rogivande och lustfyllt. Jag älskar när det kommer nya bakprodukter- det är verkligen så skoj att testa nya bakformar och plåtar. De här cup cakesen bakade jag i min nya muffinsplåt från Heirol. Den är robust och så har den ett no-stick lager så att kakorna lossar lätt från formen. Jag är så nöjd! Det känns verkligen att det är en köksprodukt som håller väldigt hög kvalitet.
Första baket i denna blev choklad- och mocca cup cakes. Det är saftiga, chokladiga cup cakes med hela chokladbitar i. Kaffet lyfter chokladsmaken ytterligare, de blev SÅ goda!

Här kommer receptet:
ca 12 st cup cakes
Ingredienser:
1 msk mjölkfritt margarin
2 msk mjöl
3,5 dl vetemjöl
2,25 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
2,25 dl kallt kaffe
0,75 dl solrosolja
1 msk äppelcidervinäger
50 g mörk choklad
ev florsocker
Glasyr:
50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader alt 170 grader i varmluftsugn. Smörj muffinsplåten med margarinet. Pudra över lite mjöl i varje form. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda de blöta ingredienserna för sig. Hacka chokladen grovt. Blanda ned vätskan i mjölblandningen och häll till sist i den hackade chokladen. Blanda väl. Häll smeten i muffinsformarna i plåten. Ställ in i ugnen och grädda i ca 18- 20 min. Känn efter med en provsticka att kakorna är klara innan du tar ut dem. Låt allt svalna en stund innan du stjälper upp cup cakesen på ett fat. Pudra ev florsocker över eller gör en glasyr genom att smälta chokladen och bre över varje cup cake.

Jag tycker det är så kul att dekorera med blommor.
Här har jag använt hortensia. De är dock INTE ätbara;)
Kika gärna in hos Hippie de luxe.se- de är återförsäljare av högkvalitativa köksprodukter- bl a Heirol som har en massa fint till köket.
Alltid lika kul att få hem nya bakformar och baka loss med!