Vegansk Jordgubbspavlova

 
 
 HEJ!
 
GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!
 
Hoppas ni har en riktigt fin dag. En sån här dag unnar man sig gärna något litet extra. Varför inte göra denna härliga veganska jordgubbspavlova idag?
 
Bli inta avskräckt av att det är en marängbotten. Det är faktiskt inte så svårt att göra sin egen marängbotten. Receptet är väl beprövat, följ det bara till punkt och pricka så kommer du lyckas med marängen.
 
 
Här kommer receptet:
 
1 litet hjärta, räcker till 4 pers
 
Ingredienser:
 
  0,75 dl kikärtsvatten
1,25 dl strösocker
1 msk maizena
2 tsk pressad citronsaft
1 - 2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk rödbetspulver
 
Lemon curd:
 
0,75 dl pressad citronjuice
1 msk citronzest
3 tsk maizena
2 dl socker
50 g mjölkfritt margarin
1 nypa salt
 
Topping:

2 dl Havre- eller sojagrädde
1 tsk pressad citronjuice
 
 
 Garnering:
 
10 färska jordgubbar
 
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll kikärtspadet i en skål och vispa länge med en elvisp så att spadet blir fluffigt och fast.
Det ska kunna gå att vända skålen upp och ner utan att innehållet rinner ut,
precis som när man vispar äggvita.
Tillsätt sedan socker, lite i taget, och fortsätt att vispa under tiden. Tillsätt sedan citronsaft och majsstärkelse. Vispa ytterligare lite till så att det blir en glansig och toppig smet. Till sist vispar du ned rödbetspulvret. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma den till ett hjärta. Det ska vara ungefär 2 cm högt.
Grädda marängen i ugnen i ca 1,5 - 2 timmar.
 
Under tiden gör du lemon curden.
Blanda citronsaft, citronzest, maizena och socker i en kastrull. Vispa och låt allt få ett uppkok. Sjud lemoncurden under omrörning tills önskad konsistens, ca 20 min.
Blanda ned margarinet och saltet.
Låt lemoncurden svalna helt innan du brer den över marängbotten. Spara det som eventuellt blir över i en burk med lock. Vispa samman grädde och citronjuice. Bred ut grädden över lemoncurden. Garnera med färska jordgubbar.
 
 
 
 
 
 Spara receptet på den här, det är en dessert som passar jättebra nu under vårens alla kommande högtider och fester.
 
Eftersom det är Alla hjärtans dag idag så ska ni få ett finfint erbjudande på min kokbok "Maggies Skafferi- vegansk mat för hela familjen" som nu kommit ut som E-bok!
 
Introduktionserbjudande och allahjärtansdagspris är 69:- istället för ord pris 89:-
 
E-boken beställer du HÄR: www.maggiesskafferi.se
 
Ta hand om er och kram!
 
Maggie
 
 
 
 
#1 - - Liselotte Johansson:

Jag har länge tänkt pröva att göra maräng med kikärtsvatten men inte kommit mig för. Det kanske är dags att äntligen prova det. Det ser jättegott ut.

Svar: Ja, gör det! Det blir en magisk maräng! Följ bara receptet noga så ska du lyckas.
Maggiesskafferi