Raw Blueberry Cake
Aprikoser innehåller så mycket bra näringsämnen. Till exempel så innehåller det kalium som är bra för kroppens nerv- och muskelfunktioner. De innehåller också en massa vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Torkade aprikoser är goda att äta som de är, men godast blir de i någon form av bakverk.
Som i denna raw blåbärstårta!
Denna tårta är en riktig smakupplevelse, där nötter, frukt och bär möts i en fantastisk kombo!
Här kommer receptet:
Ingredienser:
Botten:
100g mjuka torkade aprikoser
2,5 dl cashewnötter, naturella
1 nypa salt
Fyllning:
5 dl cashewnötter, blötlagda och avrunna
1 banan
0,5 dl kokosolja
6 tsk lönnsirap eller 4 tsk agavesirap
0,5 dl mandel- eller havremjölk
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl blåbär
Garnering:
Blåbär
Färska fikon
Börja med att lägga cashewnötterna till fyllningen i blöt i minst 30 min.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x 20 cm. Mixa alla ingredienser till botten i en mixer tills det blir en fin degmassa. Pressa ut degen i formen och jämna till den upptill. Blanda alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbären i en mixer. Du kanske inte behöver all mjölk, smeten ska vara rätt fast. Häll 1/3 av smeten i formen med bottenlagret. Lägg i blåbären i mixern och kör lite till tills blåbären är mixade. Häll smeten i formen, försiktigt med en sked, så inte de två lagren blandas. Toppa med blåbär. Frys tårtan i 2 -3 timmar.
Garnera med ännu mera blåbär. Ta ut tårtan och skär den i bitar.
Ha en riktigt fin dag vänner! :)
KRAM KRAM
Men ååh! Ser grymt smarrigt ut :) Jag älskar blåbär och fikon, måste prova!