Snabb Texasgryta med Chiliaioli

 
Hej alla fina!
 
Jag tror vi har hittat en ny fredagsfavorit i vår familj. Den här grytan gick jättefort att laga och passar perfekt även som bjudmat. Till grytan serverade jag chilialioli och klyftpotatis. Vissa barn kanske föredrar majonnäs eller havrefraiche istället för alioli, så ställ fram det också om du vill.
Här är receptet. 
 
 
Snabb Texasgryta
 
4-6  port
 
Ingredienser:
 
Olja till stekning
1 gul lök, fint hackad
400 g sojafärs
1 gul lök, fint hackad
380 g  kokta svarta bönor 
2 dl barbequesås 
3 dl vatten
380g krossade tomater 
Salt
Peppar
 
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller gryta. Stek löken mjuk. 
Tillsätt färsen och bryn den runt om. Häll av och skölj bönorna. Blanda ner bönorna, barbecuesås, vatten och de krossade tomaterna och låt allt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Chilialioli
 
Ingredienser:
 
3 msk kikärtsspad (aquafaba)
2 tsk äppelcidervinäger
3 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja tex rapsolja
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilisås
1 krm chilipulver
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk Oatly´s iFraiche (Havrefraiche.)

Lägg samtliga ingredienser förutom iFraichen i en mixerbägare. Mixa med stavmixer men inte för länge då skär det sig. Häll i iFraichen och vispa ned den med en handvisp tills det blir en slät aioli. Smaka av och salta eller krydda efter smak.

Servera allt med klyftpotatis.

 

Kram