Snabb Moussaka

 
HEJ!
 
Moussaka är ju så vansinnigt gott- håller ni inte med? Men jag ska i ärlighetens namn säga att jag ofta drar mig lite för att laga det, det tar ju så lång tid. Det är mycket som ska skäras och förberedas och tillagningen innehåller rätt många moment.
Här kommer ett recept där jag tagit bort några av momenten,
det gör att det går lite fortare att tillaga maten.
Jag  steker auberginen istället för att förbaka den i ugnen. Potatisen får koka med tomatsåsen och så har jag skippat ostsåsen. Jag smular över vegansk fetaost istället!
 
 
2 -4 port
 
Ingredienser:
 
Olja till stekning
2 medelstora auberginer
3 vitlöksklyftor, skalade
Paprikapulver
390 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk socker
1 grönsaksbuljongtärning
0.5 – 1 dl vatten
2 potatisar av fast sort, väl rengjorda
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt
svartpeppar
200 g vegansk fetaost
1 dl färsk persilja, hackad
 
Dela auberginerna på hälften och gröp ur dem. Lämna ca 1 cm av innanmätet runt hela auberginehalvan. Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginerna på båda sidorna tills de blivit mjuka. Lägg auberginerna i en ugnsfast form. Tärna aubergineinnanmätet. Stek det i lite mer olja i en gryta och pressa ned vitlöken. Krydda med paprikapulver och stek tills auberginen är mjuk. Häll i tomatkross, tomatpuré, socker, buljong och vatten. Låt allt få ett uppkok. Skiva potatisen i 0.5 cm skivor och lägg ned dem i grytan. Tillsätt kryddorna och salta och peppra. Låt allt puttra under lock i ca 20 min tills potatisen är mjuk. Sätt på ugnen på 200 grader. När fyllningen är klar, fördela den i de fyra auberginehalvorna. Smula osten över och ställ in allt i ugnen. Tillaga auberginerna i ca 20 min. När de är klara, ta ut dem och låt dem svalna lite. Strö hackad persilja över.

 
Om potatisen har tunnt skal, skippa att skala den, det gjorde jag!
 
Hoppas ni får en härlig kväl!