Knäckig chokladkladdkaka med straciatellagrädde och hallon

 
( Inlägget är ett samarbete med Van Ufford chokladfabrik.)
 
HEJ!
 
Glad alla hjärtans dag på er!
 
Den här dagen är definitivt en av mina favoritdagar på året. Februari är ju inte den roligaste månaden med alla overaller och snoriga näsor. Och så plötsligt dyker den här härliga dagen upp!
Kramar, presenter, blommor, vänliga ord och gott fika! Allt på en och samma dag!
 
Idag bjuder jag på den här maffiga chokladkakan! En härligt seg, lite knäckig chokladkaka som toppas med straciatellagrädde (!) och både färska och torkade hallon!
 
 
Här kommer receptet:
 
1 kaka
 
Ingredienser:
 
150 g mjölkfritt margarin
3,75 dl socker
200 g Van Ufford ekologiska mörka chokladknappar
1,5 dl havregrädde
4 dl vetemjöl
1 krm salt
 
Topping:
 
2 dl havregrädde, vispbar
50g mörk choklad
1 dl färska hallon
1 dl Van Uffords torkade hallon
25 g mörk choklad, hackad
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet. Häll i chokladknapparna och låt dem smälta under omrörning. Ta av från värmen. Blanda ned socker och havregrädde. Sikta ned mjölet under omrörning och tillsätt saltet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och ströbröad springform, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 - 23 min. Kakan ska vara mycket ”dallrig” på mitten, den kommer att stelna när den svalnar. Ställ kakan svalt t ex i frysen. När kakan svalnat, ta ut den och bred straciatellagrädden över. Den gör du genom att vispa grädden hårt. Blanda ned den smälta chokladen i grädden. Toppa med färska och torkade hallon och hackad choklad.
 
 
En riktig chokladdröm!

 
 
Van Uffordd har både choklad, nötter och torkade bär. Allt är ekologiskt och gjort på de finaste råvarorna. Fram till den 29 februari har ni 15 % rabatt med koden "MAGGIE15" på hela sortimentet. Kika in där vetja! www.vanufford.se
 
 
 
 
I webbshoppen hittar ni också massor fina presenter, som den här.
 
Ha en riktigt fin dag och en trevlig helg!
 
KRAM
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: Bakaveganskt, alla hjärtans dagtårta