Pistagepesto

 
 
HEJ!
 
Den här peston kom till av ett misstag. Det är jag så glad för, för jisses så god den blev! Jag skulle göra en traditionell pesto med pinjenötter i, men hittade ingen hemma så jag tog pistagenötter istället! De smakar ju så mycket och har en vacker grön färg så de blev alldeles fantastiska i den här peston. 
Och så här är det väl ofta med nya recept- de kommer till av ett misstag eller när man inte har de ingredienserna hemma som man trodde att man hade;) 
 
Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
 
3 dl pistagenötter, skalade
1 kruka basilika, hackad
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 dl olivolja ( av fin kvalité! )
Salt
Peppar
 
 
Lägg ingredienserna i en bunke. Mixa samman med en stavmixer till en röra.
Den ska vara crunchy. Alternativt lägger du allt i en mixerbunke och mixar samman.
Peston förvaras i kylen upp till två veckor, men jag är säker på att den inte kommer
att räcka SÅ länge, haha!
 
 
Njut peston tillsammans med nykokt pasta, en sallad, på ett gott bröd eller på kex.
  
Ha en toppenfin dag!
 
KRAM
 
Maggie