Indisk linsgryta

 
HEJ!
 
Här kommer ett litet mattips till helgen!
Indisk linsgryta- visst låter det gott?!
Jag har använt aubergine och grön paprika, men det går förstås bra med andra grönsaker.
Ta det du har hemma! 
Här är receptet:
 
4 port
 
Ingredienser:
 
4 msk olja
1 lök, skalad
1 aubergine
1 grön paprika
1 l vatten
400g krossade tomater
3 msk tomatpuré
3 msk Garam masalakrydda
1 msk gurkmeja
1 krm chilipulver
3 vitlöksklyftor, skalade
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl röda linser
 
Garnering:
 
4 msk sojayoghurt
Färsk koriander, hackad
 
 
 

Hetta upp oljan i en gryta. Hacka löken fint och fräs den i oljan. Skär auberginen i små kuber. Låt den fräsa tillsammans med löken tills allt är genomstekt. Hacka paprikan fint och blanda ned den i grytan. Fräs lite till. Häll i vatten, tomatkross, tomatpuré och kryddorna. Pressa ned vitlök och lägg i buljongen. Låt allt småkoka i ca 15 minuter. Skölj linserna och låt dem koka med i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en klick sojayoghurt och hackad koriander.
 
 
Den här grytan är riktigt värmande och det behövs ju verkligen så här års!
 
Idag ska jag på Stockholm food and winemässan. Ska bli väldigt kul att träffa lite bloggvänner och inspireras av alla utställare.
 
Ha en fin helg!
 
Maggie