Veganska citron- och vallmopancakes

 
HEJ!
 
Idag var det pannkaksdax igen! Eftersom jag älskar citron- och vallmokaka så tänkte jag göra en sådan variant den här gången. Citronen gör pannkakorna ljuvligt fräscha och vallmofröna ger en härlig crunch. Dessutom gör de pannkakorna så vackra!
 
6 - 8 st
 
Ingredienser:
 
1/2 banan
1/2 dl havregryn
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl växtmjölk, t ex havremjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
2 msk vallmofrön
2 tsk citronzest
Mjölkfritt margarin till steknig
Kokosgrädde
 
 
Mosa bananen med en gaffel. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned mjölken och vispa tills det blir en slät smet. Smeten ska vara mycket trögflytande. Blanda ned den mosade bananen och citronzest. Smält en klick margarin i en stekpanna. Häll i smeten försiktigt så det bildas en rund pannkaka, ca 8 - 10 cm i diameter. Stek pannkakorna på medelstark värme tills de blir gyllenbruna. Vänd pannkakorna och stek dem på andra sidan.
 
 
 
Vallmofrön innehåller tydligen mycket fiber lärde jag mig här om dagen, bra för magen med andra ord;)
 
 Ha en riktigt fin helg vänner!
 
KRAM
 
Maggie