Choklad- och jordnötsbites
Här kommer receptet på den ultimata unna-sig-något-extra-kakan!
En maffig choklad och jordnötsdröm som smälter på tungan. Något för den som gillar jordnötssmör kan jag lova!
10-15 bitar
Ingredienser:
Botten:
2,5 dl jordnötssmör
1 dl kokosolja, rumsvarm
4 msk agavesirap eller lönnsirap
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Topping:
100 g vegansk mörk choklad, 70 %
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
3 msk kokos- eller havregrädde
1 nypa salt
Blanda alla ingredienser till bottenlagret. Stryk ut smeten i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Jag använde en rektangulär sockerkaksform med raka kanter. Ställ in formen i frysen medan du gör toppingen. Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Blanda samman chokladen med de övriga ingredienserna. Ta ut formen ur frysen och stryk ut toppingen på bottenlagret. Ställ in i frysen och låt stå i ca 40 min eller tills kakan stelnat helt. Den ska inte frysa. Skär kakan i rutor. Kakorna förvaras i kylskåp i upp til en vecka.
Visst ser de goda ut?!
KRAM
Maggie