Hälsolimpa

 
 
HEJ!
 
                             Jag förstår inte varför man inte bakar med mer grönsaker och bönor!
Brödet blir ju så mycket saftigare och nyttigare. Denna limpa innehåller kidneybönor som dessutom ger brödet fin struktur och höjd. Det går att byta ut kidneybönorna mot andra, mjuka bönor. Ta det du har hemma!:)
 
2 limpor
 
Ingredienser:
 
Mjölkfritt margarin till formarna
4 dl vetemjöl special
4,5 dl rågmjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
230 g kidneybönor
1 dl brödsirap
5 dl sojamjölk
2 tsk äppelcidervinäger
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar.
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Blanda mjölk och äppelcidervinäger i en skål. Häll i sirapen.
Mosa kidneybönorna med en gaffel. Blanda ihop alla ingredienser. Fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl. Grädda limporna på nedersta falsen i ugnen i cirka en timme.
Lägg på aluminiumfolie när det är 15 minuter kvar av gräddningstiden.
Ta ut limporna ur ugnen och låt dem vila i formarna i 5 minuter. Vänd sedan upp dem på ett galler och låt svalna under bakduk.
 
 
 
Visst ser det gott ut?!
 
 
När bröden svalnat skär du upp skivor och brer på margarin och ditt favoritpålägg.
Jag kan inte klara mig utan Naturli´s veganska margarin och apelsinmarmelad som jag gärna lägger på det här brödet.
 
Ha en riktigt fin kväll!
 
KRAM
 
Ps. Om du vill köpa min nya kokbok "Maggies skafferi- vegansk mat för hela familjen" så gör du det HÄR: www.maggiesskafferi.se
 
 
 
#1 - - bylijo.se:

Jag har inte bakat bra med bönor bara chokladkaka. Detta receptet ska jag försöka komma ihåg att baka. Tack för tipset.

#2 - - bylijo.se:

Bröd ska det givetvis vara. Ibland kan jag bli tokig på telefonens ordval som jag inte märker förrän det är för sent.

Svar: Ja, haha, ibland blir det fel:) Jag har också bakat en chokladkaka med bönor och det blev riktigt gott.
Maggiesskafferi