Chokladglasstårta

 
 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
0,5 dl kokosolja
0,5 dl lönnsirap eller ljus sirap
1 nypa salt
 
Fyllning:
 
400 ml kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker
1 shot expresso eller kallt starkt kaffe ( Kan uteslutas för en barnvänligare glasstårta. )
1 nypa salt
0,75 dl ljus vegansk blockchoklad, hackad
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
 
Garnering:
 
0,5 dl mörk vegansk blockchoklad, hackad
1 tsk kokosolja
0,5 dl hasselnötter, hackade
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, kokosolja, sirap och salt till en deg.
Tryck ut degen i en liten form med löstagbar kant. Picka degen med en gaffel. Grädda i ca 10 min tills skalet fått lite färg. Ta ut skalet ur ugnen och låt det svalna helt.
Gör fyllningen genom att hälla bort vattnet i kokosmjölken och bara behålla grädden.
Värm upp kokosgrädden med de övriga ingredienserna till fyllningen medan du vispar lätt.
Det är klart när chokladen smält och allt blivit en jämn smet. Häll fyllningen i en plastbunke och ställ in den i frysen tills den stelnat något, ca 20 min. Ta ut fyllningen ur frysen och skopa upp den i pajskalet.
Jämna till den och in med den i frysen tills allt stelnat helt.
När du ska servera glasstårtan gör du garneringen genom att smälta chokladen och kokosoljan i vattenbad eller i micron. Ringla över chokladen och garnera med hackade nötter.
 
 
 
 
Om du inte ska äta den direkt, ställ tillbaks den i frysen. Ta sedan fram den ca 15 - 20 min innan den ska ätas.
 
Finns det något godare än choklad!? 
 
Ha en fin dag!
 
KRAM