Veganska Lusseknutar

 
 
Hej!
 
Här om dagen bakade jag dessa lusseknutar! Det är ju såna tider nu:) Och snart är det jul, jag förstår inte hur fort tiden går!
 
De här lusseknutarna är relativt enkla, de innehåller inga extra ingredienser, men de blir ändå
HUR GODA SOM HELST! 
 
Här är receptet:
 
30 - 35 st
 
Ingredienser:
 
150 g mjölkfritt margarin
5 dl havremjölk
1 paket jäst för söta degar
1 dl ifraiche
1 g saffran, mald
1 1/2 dl socker eller vit sirap
1/2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
6 msk socker
2 msk vaniljsocker
 
Topping: 
 
3 - 4 msk kikärtsvatten eller havremjölk
Pärlsocker
Mandelspån
 
 
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm vätskan tills det blir fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke. Häll över degvätskan och tillsätt ifraiche, saffran, socker/ sirap och salt. Blanda tills jästen löst sig. Tillsätt först 12 dl mjöl, blanda gärna med degkrokarna på en elvisp eller i en matberedare. Häll i resten av mjölet tills det blir en smidig deg som lossnar från kanterna. Jäs degen under en bakduk i ca 40 min. Gör fyllningen under tiden degen jäser genom att blanda alla ingredienser till den i en skål. När degen jäst klart, knåda den på ett mjölat bakbord och kavla ut degen till en stor rektangel. Bred ut fyllningen på degplattan. Vik plattan på mitten, på kortänden. Skär ca 1,5 - 2 cm breda strimlor och tvinna dem/ snurra dem till knutar. Lägg knutarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 25 min. Pensla bullarna med kikärtsvatten eller havremjölk och strö över pärlsocker och mandelspån.
Grädda dem i mitten av ugnen i 225 grader i 8 - 10 min.
 
 
 
Tänk att få sätta tänderna i en sån här!
 
Som jag skrev i förra inlägget så kommer det en hel del bakrecept här på bloggen framöver, så håll utkik!
  
KRAM
 
Maggie
 
 
#1 - - Tess:

Alltså wow! De ser verkligen magiskt goda ut :D Kram

Svar: Tack Tess! Vad kul att du hittat hit:) Ja, det är inte mycket som slår nybakade bullar;) Ha en jättefin helg! Kram
Maggiesskafferi