Saffranspannacotta
Idag tänkte jag bjuda på det här receptet på Saffranspannacotta. Saffran är, som jag skrivit tidigare, en av mina favoritkryddor. Jag bara älskar smaken, den är verkligen ensam i sitt slag.
Den här desserten går jättefort att göra och dessutom är den helt gudomligt god!
Bra kombo, eller hur;)
4 port
Ingredienser:
4 dl havre- eller sojagrädde
1/2 paket saffran, mald
1 dl syltsocker
1 krm salt
Garnering:
1 1/2 dl vispad havre- eller sojagrädde
Mörk vegansk choklad, riven
Kanel
Koka upp alla ingredienserna till pannacottan i en kastrull i ca 30 sek. Rör runt med en slev hela tiden.
Häll upp pannacottan i en tillbringare och låt allt svalna en stund innan du häller upp den i fyra små glas.
Ställ in glasen i kylen i ca 40 min så att pannacottan stelnar. Ta ut glasen och spritsa lite vispad grädde ovanpå pannacottan. Garnera med riven mörk choklad och kanel.
Som sagt - Superenkelt!
Ha en riktigt fin dag!
Kram kram
Åh så gott det låter!