Grönkålsallad med quinoa, avocado, granatäpple och saffransmajonnäs

 
Hej alla fina!
 
Nu är det bara fem dagar kvar till jul! Det är en hel del som ska göras, så idag var jag och handlade lite inför julen. Fick inte riktigt med allt så jag får göra en ny tur senare i veckan. Jag har haft lite huvudbry kring julbordet den senaste tiden. Vi kommer att fira jul här hos oss i år med delar av den närmsta familjen. Vi är alla olika vad gäller maten. Jag och Andreas äter veganskt, barnen vegetariskt och gästerna är allätare. Ja, ni hör ju!! Haha!
Så jag har bestämt mig för att göra ett veganskt julbord och så får gästerna ta med sig det de vill ha.
Jag ska bl a testa att göra en vegansk Jansons frestelse och inlagd aubergine som får ersätta sillen. Sedan tänker jag laga den här salladen som jag prövade att laga idag. Eftersom jag aldrig lagat grönkål förut, ville jag testa om det blev värdigt ett julbord. Det blev det kan jag säga! Hur god som helst så ni bara måste pröva denna!
 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
1/2 grönkålsstånd
3 msk olja
2 tsk äppelcidervinäger
3 tsk flingsalt
4 dl  kokt svart quinoa
2 avocado
1 dl skållade mandlar
1 dl valnötskärnor
Picklad rödlök eller färsk rödlök, tunnt skivad
1 granatäpple, kärnorna
 
Saffransmajonnäs:
 
0,25 g saffran, mald
1 dl vegansk majonnäs
2 msk vatten
 
Ta bort stammarna på grönkålen och hacka bladen fint. Lägg dem i en skål. Salta och häll i olja och vinäger. Knåda grönkålen med händerna i ca 5 min tills den känns bearbetad och blivit lite mörkare i färgen. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta av den från värmen när den är klar och låt den svalna. Rosta mandlarna i lite olja på en stekpanna tills de får färg. Salta dem lätt. Skiva avocadon och kärna ur granatäpplet. Blanda grönkål, quinoa, mandlar, valnötter, granatäpple och avocado. Lägg i rödlöken och blanda. Avsluta med att strö valnötter över salladen. 
Servera salladen med saffransmajonnäsen som du gör genom att blanda alla ingredienser till den i en skål.
Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här salladen kommer att göra succé på julbordet bland de flesta, det är jag helt säker på! :)
 
Ta hand om er vänner:)
 
Kram