Veganska potatis- och zucchiniplättar

 
HEJ!
 
Här kommer ytterligare ett recept på temat nyttig, billig och framförallt supergod mat!
Eller vad sägs om veganska potatis- och zucchiniplättar? 
 
När jag serverade de här plättarna för barnen för första gången så frågade Albin "Vad är det gröna, Mamma?"  Jag svarade som det var, att det var zucchini, en slags gurka.
Och gurka gillar dom ju, mina killar, så plättarna gick ner, tillsammans med mycket lingonsylt!
 
4 pers
 
Ingredienser:
 
8 skalade potatisar
1/2 stor zucchini
1/2 dl vetemjöl
1 msk olja
2 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
Olja till stekning
 
Garnering (om man vill göra sig till.) :
 
1 bit purjolök, tunnt skivad
50 g vegansk fetaost, smulad
Persilja, färsk
Svartpeppar, färskmald
 
Riv potatisen och zucchinin. Blanda ned resten av ingredienserna. Smeten ska vara mycket tjock, nästan som en deg. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i smeten och forma till plättar. Stek dem gyllenbruna och tills potatisen är genomstekt. Garnera plättarna med purjolök, ost, persilja och svartpeppar.
Servera plättarna med lingonsylt och råkost.
 
 
 
Visst ser det gott ut?!
 
Ha en riktigt fin fortsatt vecka!
 
KRAM
 
Maggie
#1 - - Liselotte Johansson:

Vad gott det ser ut.

Svar: Tack, visst gör de! Ha en fin dag:)
Maggiesskafferi