Vegansk chokladfudge med flingsalt

 
Hej!
 
Denna fudge är helt ljuvlig! En ganska kraftig kolasmak tillsammans med sältan från flingsaltet gör denna fudge oemotståndlig!
Här behöver man en termometer för att få till fudgen riktigt bra!
 
Ingredienser:
 
2,5 dl havregrädde
1 dl ljus sirap
2,5 dl strösocker
100 g vegansk choklad 60 - 70%
50 g mjölkfritt margarin
Flingsalt
 
 
 
 
Koka upp havregrädde, sirap och socker under omrörning i en tjockbottnad kastrull. Låt allt koka på hög värme tills termometern visar 120 grader. Det tar ca 30 - 40 min beroende på spis. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och margarinet. Låt det smälta och rör om tills det blir en slät smet. Du kan behöva vispa smeten kraftigt om det verkar skära sig. Häll sedan smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 15 x 20 cm och strö lite flingsalt över fudgen. Låt fudgen stelna i kylskåpet. Skär den i bitar när den stelnat helt.
 
 
 
 Servera med kaffe eller en kopp té.
 
 
Ja, detta är något för chokladälskaren.
 
Ha en fin torsdag mina vänner.
 
KRAM