Hummus

 
HEJ!
 
Hummus är ett av de bästa tillbehören som finns enligt mig!
Detta är en enkel, traditionell hummus som blir oväntat fräch med rivet citronskal i.
Vill man så kan man 
variera hummusen med ytterligare olika smaksättare.
 
Ingredienser:
 
En enkel, traditionell hummus som blir oväntat fräch med rivet citronskal i.
 
 230 g kokta kikärtor, avrunna
Skalet från 1/2 citron
2 msk citronsaft
1 -2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
0,5 dl kikärtsvatten eller vatten
1 msk tahinipasta
0,5 dl olja
En skvätt äppelcidervinäger
2 - 3 krm salt
1 krm cayennepeppar eller paprikakrydda
  Vitpeppar
Olivolja till garnering
Sojgurt till garnering
Färska myntablad
 
Häll av vattnet som kikärtorna ligger i om du använder kikärtor från burk eller förpackning. Spara aqua faban, den kan användas till mycket! Lägg kikärtorna i en bunke eller skål. Riv ned skalet från en halv citron. Tillsätt övriga ingredienser och mixa allt till en slät röra. Tillsätt lite mer vätska om du vill ha en lösare konsistens. Lägg hummusen i en skål och garnera med olivolja, sojgurt och myntablad.