No bake jordnöts- och chokladfudge

 
 Hej!
 
Här kommer ett recept på en ljuvlig jordnöts- och chokladfudge som går snabbt att göra. Ett tips är att göra dubbel sats, för de försvinner snabbt:)
 
8 -10 bitar
 
Ingredienser:
 
Jordnötsfudge:
 
1 dl jordnötssmör
1/2 dl kokosolja neutral eller med kokossmak, rumsvarm
2 krm flingsalt
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk agavesirap
 
Chokladtopping:
 
100 g ljus vegansk blockchoklad
2 msk kokosolja, rumsvarm
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kakao
2 - 3 msk kokos- eller havregrädde
1 nypa salt
 
 
Blanda alla ingredienser till jordnötsfudgen. Bred ut massan jämt i en liten fyrkantig form 15 x 15 cm alt 10 x 20 cm som du lagt bakplåtspapper i. Se till att pappret går upp runt hela fudgen, då blir det lätt att ta ut den ur formen. Ställ in formen i frysen medan du gör toppingen. Smält blockchokladen i micron eller i ett vattenbad. Vispa ned kokosoljan och de andra ingredienserna i den smälta chokladen till en jämn smet. Smaka av med en nypa salt. Häll chokladtoppingen över jordnötsfudgen och ställ in allt i frysen i en timme ungefär. Ta ut fudgen när den stelnat helt och skär den i fyrkantiga bitar. Förvara den i kylskåp i en burk med tätslutande lock. 
 
 
 
 
KRAM!